Tuesday, 1 February 2011

25 random facts about cinonex

salam selasa


heloo..hari ni rasa macam betol2 duk dekat obersea agak nye..sejuk tak leh nak cakap tapi boleh menaip..hujan masih melimpah bumi pahang dan dengar2 ada tempat yang naik air..keadaan ofis yang agak lemau tengok muka member2..tak ada muka lain dah ke hari2 nak kene ngadap..cube la sehari tu pakai topeng muka angelina jolie ke sedap mata memandang jugak..


semalam cinonex kene sekeh atau dalam bahasa sedap nye kene tag kali yang ke 2 dengan seorang gadis..ni ha gadis itu. pape pun terima kasih jugak sebab sudi tag cinonex makna nye ada la orang nak tahu pasal cinonex jugak yea..tobat perasan tahap dewa..ada orang kesah ke kalu cinonex ada ke tak dalam dunia blog ni kan,haha..ok la malas nak ngarut panjang2 layan kan saja cinonex kan spoting..



satu
nama saya cinonexcoreyan..malas nak beritahu apa maksud die..korang teka la sendiri..kalu betul nanti cinonex belanje cikedis..

dua
cinonex berusia 210240 jam..ha korang convert la sendiri kalu rajin..kalu tak rajin korang cari jea sofware convert kan senang..kalau lagi tak rajin abaikan saja bukan penting pun..

tiga
alegik pada manusia2 yang tak reti parking kereta dengan betol sampai ganggu lalu lintas..lepas tu mula la rasa nak pedajalkan kereta tu pancitkan tayar kereta dan toreh2 badan kereta die dengan duit syiling..ok tipu jea gila nak buat macam tu..sabar kan lebih baik kite orang islam..

empat
suka curi tulang tinggal daging masa time kerja..jangan tipu ramai jea yang buat..lebih2 yang kerja kerajaan..sory la siapa makan cili dia la yang rasa cili tak kan rasa strawberi pulak..kenapa cinonex cakap pekerja kerajaan??..ha pikir sendiri..

lima
suke makan bersepah2..nasi beterabur dan gelojoh2..setan pun kalah tahu tak..

enam
suke korek hidung..gentel2 bijih tu lepas tu jentik..jangan nak geli2 ramai jea yang orang buat..jangan jadi hipokrit ok..

tujuh
suka pakai jam boy london yang boleh tukar2 kaler dulu tu kalau time sejuk ke tak..tapi dah lama tak ada jam tu eak..nanti nak buat entry pasal tu la..

lapan
suka bawa motor laju2..orang jepun elok2 buat motor tayar 2 nak jugak bawa jadi tayar satu..kalau motor tu ada mulut rasa nya dah lama motor tu menjerit tapi sebab tak ada so die hanye mampu menjerit dalam diam..

sembilan
geli pada katak..cinonex sendiri pun tak tahu nape geli pada katak..bukan katak yang biasa2 tu..tapi kereta katak atau nama bes nye volkswagen..

sepuluh
tak suke orang mulut banyak..bukan mulut die ada sepuluh atau lebih dari satu tapi orang yang jenis banyak cakap..rasa nak ikat jea mulut dengan getah rambut..biar muncung jea mulut die kiut ape tak yah nak suntik2 bibir dah..

sebelas
cinonex suke pegi pantai lepas tu layan perasaan..sila percaye ok yang ni betol2 punye cerita..

duabelas
suke tengok makwe yang comel2 kiut gitu..lepas tu dah la comel alim2 pakai tundung labuh pulak lagi suke tengok..boleh cuci mata orang kata lepas tu boleh dapat dosa sekali kan..

tigabelas
kalau cinonex jadi orang kaya cinonex nak beli ferrari lepas tu kasi pada ayah suruh die bawa pegi ladang..cinonex dah kaya buat ape pakai kereta kan..pakai heli la..

empatbelas
siapa tak kenal man kidal gitaris lefhanded tu..gitaris yang paling handal kat malaysia ni..handal la kot..kalau korang nak tahu dulu mula2 dia belajar main gitar dengan cinonex la..cinonex la yang ajar die..bila salah main jea cinonex denda suruh stalat dahi sendiri guna tangan kanan..tu yang lepas tu main guna tangan kiri..sila percaya tanpa rasa ragu2..

limabelas
suke berenang atas katil di hujung minggu kalau tak ada kerja yang nak buat..cinonex kan pemalas orangnya..

enambelas
suke angka 4 dengan 7..suke hati la nak suke no ape pun..tapi jangan fikir bukan2 sebut suke no jea terus ingat no toto tu..bukan toto orang buat selimut..toto no ekor la..dan bukan bukan bukan toto singkatan dari tolong orang tipu orang..

tujuh belas
suke gelak kuat2 sampai putus urat kentut..ok tipu gelak kuat2 tak baik..rosak iman..

lapanbelas
menyakat orang no lapan..bukan no satu ok..suke sangat menyakat orang tak kire la sapa pun..mudah mesra dengan orang..jangan fikir kotor mesra ape..ramah la..

sembilan belas
seorang lelaki yang brutal muka macam nak makan orang..gigi taring rambut panjang cecah lantai..tapi mempunyai seorang gadis yang baik alim tudung2 labuh gitu..caye tak pakwe brutal awek alim..konfem korang cakap ya sambil geleng kepala..

duapuluh
berasal dari KL..bukan kuala lumpur ok..siti nurhaliza cakap kolepeh..

duapuluhsatu
cinonex seorang yang kaki wayang kaki bola kaki botol kaki bangku kaki perempuan kaki chating kaki blogwalking kaki ampu kaki bodek kerat kaki karang baru tahu tak ada kaki macam mane rasa..

duapuluhdua
baru jea ada dua puluh dua ada lagi tiga nak kene buat..

duapuluhtiga
sekarang lepaking dekat kuantan..

duapuluhempat
ha dah 24 lagi satu jea..kejap lagi siap dah..nak kene taip cepat2 sebab ada kerja nak kene buat..

duapuluhlima
dulu cinonex pernah buat satu entry pasal diri cinonex nak bace tenyeh sini..mungkin ada yang tak kenal macam mane rupanye cinonex ni..ni la cinonex..

!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!



ok dah siap yea..lepas ni kene tag 25 orang pulak..tapi cinonex rasa tak sempat nak tag sorang2..sapa2 yang bace entry ni ha die la orang yang kene tag..tak kire kene buat jugak kalu tidak anda tidak akan tidur lena malam ni sebab mengingau pasal entry ni..haha





p/s..sekadar hiburan di pagi hari..ni la entry paling lama nak naip..kalau masa macam ni dah 5 6 entry cinonex boleh dapat biasanye..tapi tak ape untuk keseronokan..buybye..nanti cinonex update lagi sebab mengalami kesibukan kerja..




















10 comments:

Ai Ni.. said...

hikhik...kelakar..yg ke 4 tu maksudnye apa??seyes kurang memahami,..huhu:D

cinonex coreyan said...

ahakz..x mo la cakap..nanti ade yg menyentuh hak sensitiviti mereka2 yg kerja kerajaan..contoh yg kite nmpk sekarang kenapa pelukis pelan jkr hanya bekerja di rumah??..sila tanye mereka2 yg bekerja disektor construction mesti tahu..mesti ada sebab kenapa kerja dekat rumah jea..satu jea bagi point yea diorang x de kerja..=)cinonex bukn anti kerajaan ok..

Mr. TN_SkY said...

hahaha...:-D ape punyer biodata nieh..sume pelik2..haha..neway yang part suke no 4 dan 7 tuh..cane leh sme ngn SkY?? hahaah :-p

KENALI CIRI PENGIKUT DAJJAL, ADAKAH KITA???

r-5 said...

aduss banyak sgat sukar drungkai dengan kata-kata dan akal manusia~ haha

aliefcmoi said...

hahahahha..suka korek hidung...sempoi la awk ni..betol ckp awk,.yg penting jgn hipokrit..already follow you..dont forget to follow me back taw..jgn lupa..

cinonex coreyan said...

sky : sejiwa kot tu yag boleh no sama..haha

cinonex coreyan said...

r-5 : yea orang ada macam2 rupa ada macam2 gaya ada macam2 pemikiran..=)

cinonex coreyan said...

alif : berehhh..sekadar hiburan..menulis ikut suka hati..tapi stil kene berhati2

AkuMuzikFilem said...

ala orang lepeh rupanya. mak koi lubuk kulit mari maa. haha umur sama rupanya, patut sekepala je rasa. haha. so jangan nak menyombongla dengan koi ek

cinonex coreyan said...

@AkuMuzikFilem yeke..weyyy org kampung keh nih..haha