Sunday, 30 January 2011

cara hilangkan kesan love bite

salam salam


helo..petang ahad..rasa petang ni nak menaip entry lagi..mengalami sindrom untuk menaip kembali meluap2 selepas mementain kan 1 hari tiga entry sejak line internet macam gam.......keadaan lappy yang masih belum di baiki lagi..


love bite atau dalam bahasa remaja nye gigitan si buayapren pada si gadis atau si gadis mengigit buayapren..bukan gigitan nyamuk pada leher2 anak dara jiran sebelah rumah cinonex ok..banyak kesan2 buruk dari love bite ni..antara nye rosak pembuluh darah dan yang paling teruk nye mata2 yang meliar melihat kesan2 gigitan ini pada diri anda..


nasib la sapa suruh buat benda tak senonoh kan..tak pasal2 tebal muka 18 inci..balik rumah konfem berguling sebab malu..tahu pun malu..pada allah swt tak malu pulak..


cara2 nak hilangkan kesan love bite ni..

1) ambil segenggam panadol..ok tipu jea se biji sudah lepas tu hancurkan dengan sedikit air..sapu pada tempat yang kene gigit tu dan biarkan selama 10-15 minit atau sehingga ia kering..kemudian bersihkan dengan air..

2) jika masih kelihatan ada warna merah2..sapukan sedikit cecair ubat pencuci mata atau lebih kurang macam eyemo di bahagian tersebut..biarkan seketika..nak guna klorok pun boleh tapi tak tahu la buleh hilang ke tak kan..cinonex cadangkan aja..haha

3) sapukan beberapa ketul ais di leher atau tang2 yang sens tu la sehingga kesan gigitan semakin hilang..

4) jika cara ini tidak berhasil cuba gunakan bawang putih pulak..ambil sebijon atau orang kate seulas bawang putih dan belah dua..kemudian gosokkan perlahan2 pada bahagian berkenaan sehingga pudar kesan nya..lepas tu buleh nyanyi lagu rossa yang tajuk pudar tu..

5) kalau masih lagi kelihatan korang kerat jea daging korang dekat kesan yang kene gigit tu..

6) elakkan maksiat jika anda belum berkahwin dan beragama islam..itu lebih baik..



cinonex tak bermaksud nak share ape yang cinonex tahu supaya orang buat benda2 yang tak elok ni..tak mengalakkan langsung..banyak kesan buruk tau tak..







p/s..cinonex selalu bangun2 pagi jea ada kesan love bite..sapa punya kerja la ni..

10 comments:

zianaRizz said...

kene gigit semut kt leher.da mcm love bite da.bgtau kt mak,mak gelak kan (--")

cinonex coreyan said...

haa ayuk tak tahu..cube la tips ni mane tahu buleh ilang..hehe

KUREKURE COMEL said...

kalo kwn mina tau ni..abis ari2 die buat...hehehe

amir aizat said...

tahu takpe,blek kg je kne gigt ngn semut.ap kes,hahah

cinonex coreyan said...

kure kure kiut : ha tu la..kalo nasihat tak jalan jugak cuba azan ke dekat telinga die tu..mane la tau mengelupur tang geget tu..hah

cinonex coreyan said...

amir : cube nasihat ke semut tu..mane la tau die insap tak geget orang dah..haha

Nurul Shafiqah Mohamad Sobri said...

hahahaaa..
xbleh blah pnya tips...
anto kt artis2...
compom dworg ikot tips ni..kah5

cinonex coreyan said...

haha..buleh2..nanti cinonex antar kan =)

KUREKURE COMEL said...

hahahaha....bab azan tu mmg xleh blah...senak perut gelak...ciittt...

cinonex coreyan said...

kure2 : cube test kat kawan tu..mane tau menjadi..hehe