Saturday, 9 April 2011

entry apa yang blogger suka baca??

assalam


selamat berhujung minggu..selamat jugak kepada mereka2 yang bekerja hari ni walaupun cinonex tak pergi kerja hari ni..bagus kan pekerja yang berdidikasi la katakan..nak cakap lebih2 karang muntoh hijo pulak..


entry macam mane yang blogger suke baca??emm lain orang lain kemahuan dan citarasa nye..ada suke yang macam tu ada suke yang macam ni..tak kesah la entry mengenai hal peribadi humor, kejadian pelik2, artis atau sebagainya la..macam2 gaya dan cara penulisan dalam entry..lain otak lain la idea..


cukup sudah cinonex buat eksperimen semalam mengenai entry yang berkaitan islamiyah..tapi hasil nye tak tahu la ada orang bace ke tak..so boleh menilai pembaca ni mahukan yang macam mane..tepuk dada tanye selera nak makan pai ke cekedis..peace




p/s..susah2

67 comments:

LindaRahim said...

cinonex...sy sendiri x ketahuan apa yg blogger suke baca...yg sy cube, tls je apa yg sy nk tls. Sy masukkan pelbagai bende dlm blog sy, ada yg dpt komen, ada yg tidak...tp sy rasa resepi yg sy tls byk dibaca oleh pencari resepi berbanding blogger...Rasanye blogger suke bace benda yg ringkas2 je...sbb nk cepat blogwalking..hihi...

cinonex coreyan said...

@LindaRahim yea..betul2..kene pelbagai kan entry..yang penting bagi cinonex entry harus lebih santai untuk pembaca =)

saya KILA said...

depends on it's title . klau more to personal life , kurang minat tapi umum baca je . ^^

cinonex coreyan said...

@saya KILA yup2..betul tu..biasa nye umum la..yang kelakar n simple tapi ada isi..cume pelik jea..bila masuk bab islamic sikit susah..mungkin tak kene cara penyampaian kot..emm

Shahirah Zainol said...

bagi saya agak boring sket kalo baca yang pasai catatan harian. entry2 yg simple n menarik pon dah okay. kan kan :D

cinonex coreyan said...

@Shahirah Zainol yea..betul2..bukan artis nak catat2 pasal diri sendiri..tq2 =)

Haw said...

dari pengamatan aku pun blogger lbh suka baca yg pendek2 & menarik.. tajuk entry sangat2 penting utk menarik hati blogger.. tp itu klu nak tarik blogger, sbb bloggerkan busy nak BW.. utk long term, elok buat entry yg padat & akedemik.. yg betul caranya, ramai student2 akan cari & terus laku sampai bila2.. klu nak laku sedunia, gunalah bahasa antarabangsa

cinonex coreyan said...

@Haw wahh..pendapat yang bagus..lepas ni akan perbaiki lagi entry2 yang di hasilkn..tq haw =)

Cik Bidadari said...

kalau saya... saya lebih suka tgk entry ada gambar. tapi kalau takdapun takpa. tak kenal maka tak cintakan. so kenalah kenal entry dan penulisnya dulu.... baca entry kengkawan

cinonex coreyan said...

@Cik Bidadari yes,betul gak kan..ada jugak yang jenis suke tengok gmbar saje..bukan semua rajin bace..tapi bila diorg dtg n terpandang gamabr ada juga rasa2 nak bace entry tu ka..

HAZWAN17 said...

kalau entri yang menarik perhatian bacalah,,tp tak tau kategori mana.. selalu lawak-lawak orang suka la baca

cinonex coreyan said...

@HAZWAN17 yea..lawak boleh jugak..tapi rasa nye biar la hasil dari kite sendiri..bila copy n paste ni mcm dah tak best..org dah tau..huhu

aiman rashidd said...

HAPPY SATURDAY :)

have a nice day !!

nub said...

yep2 ada kebenaran di situ..

cinonex coreyan said...

@aiman rashidd yea..hapy2

cinonex coreyan said...

@nub iye..=)

AimiBakar said...

campur-campur tak kisahlah asalkan menarik dan informative

cinonex coreyan said...

@AimiBakar yup..perlu pelbagai..sebb lain org lain citarasa bacaan..=)

~~aKoO~~ said...

mgkin entry2 yg mmberi info sbb blog sye sndiri dh citer sal blog personal so biler msuk blog org xnk la bce bnde xbest..nk bce bnde yg blh meringkn otak..cam blog cik bidadari tuh..ade katun2..sye suke..hehe..

++nOTy guGUrL++ said...

ske yg funny2...de unsur lawak jenaka....islamiah ske gak bce...tp bgantung pd keadaan...kalo dok bjaga tgh mlm....xkn nk bce entry yg membosankn plk...krg de jgk yg ttdo dpn laptop...huhu...

cinonex coreyan said...

@~~aKoO~~ hehe..ok2 tq tapi cinonex tak suke katun..yes rasa blog yang bnyk info lagi menarik..bak org kate biar la setiap entru tu ada isi..tak la kosong meluahkn perasaan jea..

cinonex coreyan said...

@ nOTy guGUrL yup..kebykan mesti nak blog yg ada unsur2 funny..cume bab yg islamic tu..susah betul nak tarik eak..

i am S!L4H.. said...

yg sempoi2. kdg2 pendek je entry tp cm best. tu yg best tuu

cinonex coreyan said...

@i am S!L4H.. simple, ada isi santai eak..hehe

++nOTy guGUrL++ said...

yela...sbb mybe cara penyampaian tue agk bosan tue mls org nk bce...cbe olah skit...tarok unsur jenaka skit...wlupon pe yg kite cbe nk smpaikn tue mgenai islamic...tp kalo diedit dlm bntuk funny...cnfirm org bce owt...tmasuk r sya...huhu...

cinonex coreyan said...

@ nOTy guGUrL yea..perlu diolah semula..tapi nak diolah balik tu bukan senang..takut2 nanti tak sampai ape yang kite tuliskn dan mungkin orag boleh trsilap anggp..dan yg pasti jangn tersilap fakta nanti jadi auta..elok2 nak buat baik jadi tak baik plak..peace =)

Raja Ellysya said...

kita suka bnda yg mcm based on real life yg bgi motivasi n fesyen! :D

cinonex coreyan said...

@Raja Ellysya yang tak real nye x leh ke..hihi

**::CIKNUURUL::** said...

ohhoo,..CN slalu jgk buat eksperimen slame brblogging ni,.mcm2 CN msukkan,.cume satu yg xsuke sgt nk msuk,bab2 arts bagai,.huhu,.depends la bnde ni,.ad eyg ske bce entri agama,motvasi,humor,nasihat,cnta,..sume la,.entri CN ntah la ek,.haha,.tp klu ikut kjian mate kasar ni,.xde yg cinonex suke bce dan komen pon,.keh3,..sje cri pasal,.hehe,.

MaErA kZz said...

entry yang berkaitan dengan kehidupan tuan blog contohnya kisah percintaan tuan blog, family and so on .. .

kyra_G said...

hnya tulis pew y ingin dyulis..byk kn ilmu ke ttg dri kew n mcm2 ag =)

adan said...

bila sebut pasal entri islamiyah.. kadang ada gak pembaca yg lebih kepada silent reader..

cinonex coreyan said...

@**::CIKNUURUL::** yea..cinonex pun macam2 dah buat..contoh nye pasal semalm mengenai entry islamic..bukan nak ngata or pape..tapi org tak menyingah sangat la..itu la cinonex dapat dari tu..so tau la ape kehendak blogger sebenarnye..alaa yela2 nanti org komen yea..oo saje jea yea CN..tunguu la buat kecoh kat blog die nanti..haha

cinonex coreyan said...

@MaErA kZz yupp ade jugak sesetgh yg nak tau hal peribadi kan..tapi bagi cinonex tak nak la kot cite hal peribadi..hehe

cinonex coreyan said...

@kyra_G ok..lebih kepada personal life la..=)

cinonex coreyan said...

@adan yup ade jugak yg mcm tu..tapi kan lebih elok beri komen or pape..sekurang2 kite bleh share2 ilmu kan..ibarat kau ade satu aku ada satu..dah masing2 dapt 2 ilmu =)

++nOTy guGUrL++ said...

bab ilmiyah nie luas....bkn ley ske2 nk post....kdg2 org mls nk bce sbb bg diowg bnde2 mcm ni more better kalo dpt dr org2 yg pakar mcm ustaz2 kew...nie tgk page blogger pnye r rock tp tbe2 nk bncg psal agama...kn x padan....huhu

cinonex coreyan said...

@ nOTy guGUrL sebab die luas tu la kite kene cari..kalau dia tu duk dlm minority yang kecil senang la..bagi cinonex tak perlu nak tunggu jadi ustaz dulu baru nak bincang hal mcm tu..rasa nye tak salah kot kalau die berpenampilan rock berbincng mengnai isu agama selagi die sorang muslim..dah tu kene jadi ustaz or ustazah dulu la baru leh sembng pasal agama??fikir2 kan..peace..=)

azi nur said...

kadang=kadang tak leh nak jangke ape yg readerss sukeee bacee,,,hurmm

cinonex coreyan said...

@azi nur yup..sebab selera pembaca lain2..so kene la pelbagaikan entry untuk pembaca stil di blog kite..semua selera ada..hehe

**::CIKNUURUL::** said...

kih3,..cinonex dh cuak tuuu,..saje la tu buat ayt nk kecohkn blog CN,.elehh,xheran,.hehehe,..see,due-kosong!,.haha,.

cinonex coreyan said...

@**::CIKNUURUL::** haha..see sape yang cuak sekarang ni...ha tu baru satu jea komen nye..hehe

**::CIKNUURUL::** said...

gggrrrrr!!!,..cinonex mmg cri pasal tau,..hurrmm,.xcuak pom,.kui3,.cme td g goreng karipap jap,..nyum3,..

hazari. said...

entry yang pasal personal la kot. tapi tak la personal sangat.

hazari. said...

entry yang pasal personal la kot. tapi tak la personal sangat.

cinonex coreyan said...

@**::CIKNUURUL::** pehh goreng karipap..saje jea bagi org teliur kan..hehe

cinonex coreyan said...

@hazari. ha personal tapi tak personal sangt??cane tu..ape2 jela labu..hihi

~Nabilah~ said...

ske yg n3 simple n best....hehehe

cinonex coreyan said...

@~Nabilah~ ok..tq2 =)

Nurul a.k.a Riko said...

ahkak suka baca blog yg santai2 & kelakar!...paling x suka baca blog yg copy n paste ajer dari portal online cz menda tu kat newspaper pun ada. Tak original.

mcm ahkak pulak...berblog mengenai kehidupan ahkak & my 2 doters...saper yg dah mengikuti blog ahkak...derang tahu mengenai kisah anak2 ahkak nie. Tu jer.

Apa yg penting...kita ada identiti masa menulis blog...& tak tiru saper! Happy blogging.

cinonex coreyan said...

@Nurul a.k.a Riko yea betul tu kak..macam x ade idea sendiri..sekali sekala tu buleh la x de mslh kan..tapi seboleh2 tu biar la ade indentiti sendiri kan..

peep said...

ak suke bace lawak bodo.. haha

cinonex coreyan said...

@peep bereh..jgn kite yg bodo sudah..

Abang Long said...

Salam...mak ai..banyaknyer komen dia. Yg penting mesti ada matlamat. Kalau inginkan ramai pelawat dr kalangan blogger mungkin entry yg sensasi. Kalau too akademik dan panjang berjela, silap2 sikit saje yg ingin membaca. Tapi kalau matlamat utk share ilmu, just tulis jer dan jgn fikir langsung pasal pembacaan oleh para blogger yg mungkin masing2 sibuk utk ramaikan pelawat blog masing2. jika ilmu yg dipaparkan memberi manafaat mungkin hanya kpd seorang pembaca, syukur alhamdulillah.

cinonex coreyan said...

@Abang Long wsalm wbt..tq abg long sebab bagi pandangn..ape yg abg long tulis leh take action sket lpas ni untuk hasilkan entry2 yg berisi..bukan setakat nak membebel kosong..hapy blogging abg long =)

MANIC + lullaby said...

fotography..
lawak2 :)

cinonex coreyan said...

@MANIC lullaby nak cite pasal photography lebih2 x leh gak..sebab dok reti pun..tapi ok la sekadar pendapat kan..sekarang pun ramai yg minat benda tu..termasuk la cinonex pun suke ambil2 pic ni..cume kamera jea x de..ari tu nyaris2 tejebak =)

rj Etika said...

yang menarik la...pendek panjang tu tak kisah. Janji isi die ade.

cinonex coreyan said...

@rj Etika kualiti lebih penting dari kuantiti kan..hihi

whitecappuccino said...

asal menarik, suka ajer deh

apik pehe said...

huhuhu..campu2r pon boleh..

Cekodok said...

gua tulis je... nak baca ke tanak ke.. gua tak kisah.. kekeke...

cinonex coreyan said...

@whitecappuccino kalau tak menarik cane plak??hehe

cinonex coreyan said...

@apik pehe oo dah mcm nasi camput plak

cinonex coreyan said...

@Cekodok yea tu la yg betul nye..haha

Koding said...

Aku rasa blogger yang meletakkan artikel copy-paste macam aku tak akan berjaya....
Jgn tiru macam aku....

cinonex coreyan said...

@Koding sapa kata..tu koding yg cakp..ade jea yg berjaya..=)