Tuesday, 9 August 2011

aku nak kad raya!


assalamualaikum dan bismillah..



helooo..salam ramadhan sedar tak sedar dah masuk minggu ke dua umat islam menjalani ibadah puasa..sekejap jea rasa ramadhan akan meninggalkan kite..rasa nye dah lama cinonex tak mengebang dekat blog ni..entry pun just biasa2 jea banyak membebel dari info2 yang bermanfaat..


kad raya? generasi budak2 sekarang rasanye kad raya pun ada yang tak kenal..mungkin ada yang tak pernah merasai nikmat bila dapat kad raya..melompat macam beruk makyeh bila ada orang kirim kad raya..satu orang kirim sepuloh di balas nye..punya la eksited..



tapi semua tu dah pun berlalu pergi..yang ada sekarang hanya kiriman sms dari sahabat2..dah tak ada lagi kad2 raye yang macam2 rupa dan kadang2 tu siap ade bunyi lagu raya lagi..terasa rindu dengan zaman waktu tu..banyak benda yang dah tak ada macam dulu..tidak semeriah dahulu..


ada sapa2 nak bagi cinonex kad raya tak??






p/s..zaman tu dah lama berlalu pergi..

13 comments:

.zara. said...

betol2... no more kad raya. kalau dulu pantang dengar bunyi moto postmen, mesti berkejar keluar rumah... padehal xde pun kadnye... =.=". hehe! seronok time dulu2. sebab tu terasa kemeriahan hari raye. now dah x macam dulu... sedih. T_T

Hanif said...

Zaman tak berlalu..jika kita teruskan...
Apa kita kirim kad raya suka sama suka..hehehehe

cinonex coreyan said...

@.zara. yup..dulu pantang posmen lalu nyaris tak kene kejor..hehe..sume tu dah x de..orang jual kad raya pun dah tak ada..

cinonex coreyan said...

@Hanif meh la hanif kirim kat cinonex dulu..haha

LADYHEART said...

zmn skrg ni sape jual kad raye mmg rugi beso..hehe..da xlaku langsung..tringt dlu dpt kad raye..ciap ade lagu raye lagi..tiap2 ari tggu posmen dtg..hehe..tp skrg xde lagi da..huhu

muaz said...

skrg tradisi bg kad raye da kurang sgt kn? hmm..smue nye pkai IT je..
ape2 pon..lagu2 raye lame tetap best!hee

intan izani said...

kad raya siap gantung kat rumah, susun banyak2 sebab semua org dpt banyak giler. ;)

ChaCha said...

nak kad raya?

Xavi De said...

teringat kad raya, teringat pada ex-aweks2 pakcik...keh3x...

el said...

tulah zaman sekolah2 tu rajin no dpt kad raya n balas kad raya..siap pecah kaca pecah gelas sudah baca harap balas
then eksen bila dpt kad raya byk bila time studi dulu..dkt rak2 surat2 tu..kitalah yg paling byk dpt kad raya..tp skrg ni ...huwaa sedih..leh kira kad raya ..nak gantung pun sedih hehehehe..tp nilai kad diterima tu sgt2 tinggi nilainya berbandin anto sms email bg kanzzz

nashanadz said...

tapi rasanya, bahang, nikmat, suasana puasa nak dekat2 raya tu lagi best bila send2 kad raya ni kan? rase macam best gila je

hyz said...

bila teknologi semakin maju, segala surat2 n kad ni semakin pupus.. kan?

APAN said...

tu pun kira nasib baik la kalau membe ada mesej.sebab bila dah ada fb skang, rasanya ramai gak nanti wish raya kat dlm tu je.huhu...

tah aku pun dpt ke x la kad raya tahun ni.tahun lpas pun cam x dpat je.huhu...