Sunday, 23 January 2011

jom santai bersama ben ashaari

salam ahad..

pagi2 jenguk blogs rasa nak join segmen BA..rakan2 lain nak join pun buleh..klik sini


soalan2 dari ben..

1 - Sapa yang buat header tersebut
2 - Perisian yang digunakan

3 - Maksud header tersebut

4 - Jangkamasa yang diambil buat header itu

5 - Header blog lain yang anda suka tengok



jawapan cinonex..

1 - header yang digunakan di dalam blogs sekarang ni cinonex atau empunya blogs ni buat sendiri..

2 - perisian yang digunakan hanyalah dynamic-photo hdr 4..tidak sesekali menyentuh photoshop atau photoscape..

3 - maksud header cinonex coreyan bersama selamanya..header di olah daripada gambar sisik naga..mengunakan warna yang santai macam segmen ni..warna2 yang digunakan menunjukkan identiti sebab biru menunjukkan kejujuran dan emosi seorang lelaki..

dan warna putih lambang suci dan amanah..sebab tu dalam blogs cinonex ada berunsurkan islamiyah..dan hender yang tak serabut tengok..simple sahaja..

4 - hanya mengambil masa tak sampai setengah jam pun..just inginkan sesuatu yang simple dan tak sarat dengan benda2 yang mengarut..simple dengan tema warna dan identiti cinonex..

5 - header lain yang cinonex suke tengok adalah header fasihah sebab kene dengan citarasa cinonex yang simple nih..

10 comments:

KUREKURE COMEL said...

owh....mmg simple.....

cinonex coreyan said...

ho la kure2..macam tuan dia jugk =)

Lulu caldina said...

jom santai..good luck untuk header tu yer

Si DauN CeRi said...

good luck ya..

Sunah Mohammad said...

saya datang menjenguk header~~

Hairuman dan Afiqah - Doa Untuk Mereka

Wan Gerrard said...

terbaik gak header kamu ^_^

AdiaLuze said...

Cantek header awak...

Gud Luck!!!

P/S : jom join giveaway kat blog akak :)

cinonex coreyan said...

tq2 kepada mereka2 yang komen dan tak lupe gak kat mereka yang jenguk =))

udin said...

peeeweeet! peeeweeet! lawa aih header.. haha! :D

budak-budak said...

usha header.. hehe..=)