Wednesday, 25 May 2011

kau nak berniaga dalam blog aku boleh tapi jangan buat taik!!

assalamualaikum dan bismillah



helooo..entry kedua untuk hari ni..saje ingin melepaskan emosi..bak kate orang rumah terbakar nampak asap tapi hati yang terbakar korang nampak ke??ke korang ade deria ke 14 boleh tau ape yang ada dalam hati orang..


PERHATIAN!!
kepada mereka2 yang nak promosi barang2 yang korang jual nak paparkan iklan ape ke jadah semua silakan cinonex alukan dan cinonex tak memilih bulu sapa pun yang nak iklankan dalam blog cinonex ni..tapi ingat jangan buat taik..


contoh yang cinonex tak berapa berkenan..kemain kencang lagi ko iklankan barang2 ko dalam blog cinonex eak..tapi bila cinonex datang singah blog ko tu sesedap rasa tanpa segan silu dan konfiden nye ko ban ip address cinonex..ok cinonex kan baik orang nye..meh la datang lagi ajak geng2 ko sekali,tapi jangan harap la cinonex nak datang nyingah..nak beli??fikir 48 kali dulu..


nak ni??


dah lama cinonex perhatikan benda ni..cinonex malas nak layankan sangat nak bising2 ke ape..ari tu cinonex pernah sound sorang blogger ni die selalu letak link iklan churp2 die dekat shoutbox..tapi sekarang cinonex dah lame tak nampak..kemane menghilang??dah gantung lappy ke..??


so blogging la secara sihat ok..jangan gadoh2 jangan nak bercakor..cinonex tak marah cuma rasa tak adil pada blogger2 yang lain..sekurang2 nye kasi la 2 3 trafic kan..tak luak pun kalau bagi trafic..kalau korang bagi trafic pade blogger lain korang kene sawan sampai berbuih mulut ke?..hapy blogging..


siapa makan cili die la terasa cili..tak kan rasa kiwi plak..peace





p/s..saje dah lama tak buat entry macam ni..hoho

37 comments:

Domo Mega said...

sama ler nasib kite...=_="

cinonex coreyan said...

@Domo Mega iyo la..cinonex ok jea..die buat mcm tu tak fikir ke..die nak berniaga tapi main ban2 org..ish3,cane nak laku kalau mcm tu..

chinta... said...

macam marah je...sabar ye cinonex...

budakkampung39 said...

BAKOR JE BLOG YANG CAMTU HAHAHAA

Cik Cammy Lia said...

nape ni cinonex?? sabor2....org cmtu abaikan je?

p/s : adakah cammy tersenarai lam org yg cinonex ckp tu?

Mr.Thinker@Ali said...

Hahaha. Itu orang jenis x ada adab punya manusia. otak ada tp sayang akal letak tang pungkok. LOL. ^^

Syuxer said...

syuxer pernah terkena!! What the fukimakiller la huh!!

ada sekali iklan grapevine kot..pahtu churp2..memang x adil langsung..

sekarang ni,syuxer dah cuba try al-qaeda dengan alih cursor mouse tengok link dia baru klik..heheh..kalau ye bukan link blog dia,login ke shoutmix masuk sebagai admin n ban ip dia..huhu..

Abang Long said...

Salam...eh? Ada ke org camtu? Agaknya ada prob dgn pc dia kut? Tak pon tersalah beli antivirus yg melawan file2 bukan virus dan menyimpan virus2 pulak...ish3

Fathiah Hamim said...

eh ada orang ban ip address? pehal pulak. dia yang promote dulu kat kita padahal.

Eza Zularyeza said...

tol2 salu gak kene.mentang2 la sy ni blogger bru tak tau pape.

cinonex coreyan said...

@chinta... mane ade cinonex maroh..nasihat jea..hehe

cinonex coreyan said...

@budakkampung39 moh2 kite bako..haha

cinonex coreyan said...

@Cik Cammy Lia tidak2, nape cammy trase ke..hehe

cinonex coreyan said...

@Mr.Thinker@Ali iyo la..malas nak bising2 ke ape..tapi faham2 sendri la

cinonex coreyan said...

@Syuxer haha..yg part iklan churp2 tu mmg ade..sebb cinonex kene bnyk kali..lepas tu cinonex peratikan nama kat situ..last2 kantoi pegi sound selalu..lepas tu cinonex tak nmpk da budak tu..blog die pun ntah kemane dah..

cinonex coreyan said...

@Abang Long ade jea yg buat mcm tu..mungkin la kot..antivirus cap mydin agaknya..haha

cinonex coreyan said...

@Fathiah Hamim ha tu la pasal..tu yg cinonex saje jea buat entry ni ha..dtg promote dekt blog kite lepas tu ban ip kite..kalau ko nak ban blog cinonex tak yah nak promok kat sini..buat semak jea..

cinonex coreyan said...

@Eza Zularyeza iye..x yah pedulikn org yg macam tu..blogging nak enjoy bukan nak bermusuh atau pun ape2..kalau stakat nak ban2 orang lebih baik x yah blogging..

kambeng.karbonat said...

bakor je org cam 2.. :D

Aku Afzal said...

halamak..dengar pun macam kes serius ni!dah buat laporan polis ke?apsal la yang dia nak banned plak?ciconex tempel iklan dlm shoutbox dia gak ke?

Wan Sandx said...

sandx pon dah penah rasa menda2 ni cinonex.....haram betol diorang ni

cinonex coreyan said...

@kambeng.karbonat moh ramai2..hehe

cinonex coreyan said...

@Wan Sandxhaha..aku bukan ape..die mari promok kat blog aku kemain lagi..x pea aku kate..aku malas jea nak letak link die kat sini..

cinonex coreyan said...

@Aku Afzal blom2..x de org nak bawa p report..haha,x de pun..just blogwalking mcm biasa jea..

sha said...

xpernah jumpa..

tapi xsuka jugak, diorg buat macam tu..

Mohd Ridhuan said...

lepas geram ni...
ehhehhehe..
tp memang xpatut buat mcm tu...

ArulchelseA said...

bro lain kali ada mcm tu lu suruh diaorg g berniaga kat pasar tani la..situ siap de tandas lg. nk buang taik..hehehe

cpahniza said...

hehe sabar2...

atieshariffuddin said...

oh, ade org buat cmtu kt cinonex kah? ati x penah ade org buat cmtu.. heheh..
xpe. sabo2~

cinonex coreyan said...

@ArulchelseA haha..buleh2 nanti aku cube tingl jejak aku gak..hehe

cinonex coreyan said...

@atieshariffuddin ade jea..membr2 blogger sendri pun ada jea jumpe..benda saloh kite ntoh..

Mohd Nor Quiyyum said...

sabar2 :D

caliph shuriken said...

ada jgak kes cmni ek, huh...

yana halim said...

pernah kena. klik punya klik pergi ke churp2. tak pon kat shoutbox tu tenyeh iklan MLM bertepek2. huhu

Kak Aya said...

saya masih baru dlm dunia blogging, tak tau pun bab2 ban IP ni, apa pun t.kasih kongsi info, pelik jugak kan knp kita nak bab IP orang walhalnya kit yang datang blog orang tu dulu. Dah ramai yang ada masalah jiwa kacau sekarang ni..

iekaa said...

sabo je la..
ad gak ek nusia cmtu..huh

kiwi said...

uhuk! uhuk! tersedak kiwi.. Ade orang sebut name rupanya..hehe