Monday, 6 June 2011

boleh pakai seluar panjang tak?

assalamualaikum dan bismillah



yehaaaaa kembali menaip untuk blog cinonex yang tak berapa nak bernyawa sejak akhir2 ni..bawa2 la insap cinonex sebelum blog ni berkubur..asyik terbantut jea nak blogging..biasa la sibuk la katekan..kesana kemari..ahhh sudah2 jangan nak mencarut monday morning ni ha..elok2 mod tengah molek silap2 mengamuk balik kejap lagi,weeeee..


boleh pakai seluar panjang tak??..ahh tiba2 sebut pasal seluar ni aphal..bukan ape malam semalam cinonex saje2 mengabiskan kan minyak motor honda cbr1ooo cinonex,yela banyak sangat kan minyak nye tu yang gatal2 punggung nak berjalan malam2 buta..ok tipu gile nak pakai motor macam tu..berbuih mulut nak isi minyak..


selepas itu, ahh dah macam cite dongeng pulak..ternampak la seorang gadis menunggang motobasikal nye..mungkin ingin ke kedai membeli cekedis tak pun pegi merempit,bukan saje2 nampak ok..ter!! kan dah tulis ter!! tu..yang ala2 ayu gitu padahal muka senget sebeloh kate ayu..selamba badak ko pakai seluar pendek kan..lepas tu dok tarik2 seluar pendek ko tu ke bawah kenapa??

kalau rasa nak dosa free2 pakai la seluar macam ni..lepas tu orang yang tengok pic ni pon dapat free gak dosa..


ok sambung cite..iklan jap tadi..ko biar jela seluar ko tu terselak sampai mane pun tiup dek angin..yang kau gatal2 pakai seluar pendek walaupun malam2 buta tu aphal..betis dan peha ko tu cantik sangat ke..mujur iman cinonex kuat mase tu..haha


just menegur..terpulang pada hak individu..kubur orang kate lain2..tapi ape pandangan orang luar pada kau?ape pandangan orang lain pada mak bapak kau??cube la fikir baik2 mane yang baik mane yang buruk..cinonex tak nak cakap bab aurat sebab rasa nye semua tahu pasal semua orang pergi sekolah..kalau die tak tau pun mungkin cikgu die tak sempat nak ajar mati mase nak pakai seluar pendek..haha



wahai kaum adam jaga la pandangan anda..dan kaum hawa tolong la pakai molek sikit eak..tak menangkan sesiapa atau nak salahkan sesiapa..masing2 allah swt kurniakan akal dan fikiran..peace..






p/s..yeahhhh lame wey cinonex tak menaip..huhu

35 comments:

Jahidih Saili said...

hehe..kerana kubur lain2 lah kita perlu menegur..

intan izani said...

pernah jugak jumpe sorg minah ni pakai seluar pendek dah mcm seluar dalam kat uptown masa tu. muke die lak sumbing. semua org pandang semacam sebab betul2 pendek seluar die, langsung tak sedar diri tu islam. ish3.

Freaky said...

sejak akil baligh, freaky x pernah pakai seluar pendek keluar rumah.. segan rasa. haha

Farhana Basri said...

kalau nak tunjuk sgt, baik xyah pakai seluar kan? hehe. well, bila dah besar, masing2 sepatutnya boleh fikir sendiri, mana baik, mana buruk.

nursyamime said...

mungkin kurang rs malu..
terdedah sana sini..
tak rs berdosa..

NiNa' said...

part yg lain semua okey da..

tp

part ni kat bwh pic "kalau rasa nak dosa free2 pakai la seluar macam ni..lepas tu orang yang tengok pic ni pon dapat free gak dosa.."..

da.. taw dosa.. letak pic tu juge nape?... da org lain tgk.. anda yg sebar dosa..
. tq

Ash Shikano said...

remaja zmn sekarang... akhir zaman..na'auzubillah..

SYARIFF HAIKAL said...

KONONNYE STYLE..

cinonex coreyan said...

@Jahidih Saili iyo betul la..lebih2 plak kalau kubur berjiran..kang kalau menjerit2 tak ke gangu jiran sebelh..hehe

cinonex coreyan said...

@intan izani ape boleh buat..doakan saje moga menerima hidayah..:)

cinonex coreyan said...

@Freaky samo la eden jugok..macam tak pakai seluar jea kalau pakai seluar pendek..haha

cinonex coreyan said...

@Farhana Basri haha..betul la tu..nak tarik2 buat ape..biar jela dah terselak..selokkk sangt nak pakai seluar pendek..hehe

cinonex coreyan said...

@nursyamime bila malu tiada..iman pun tiada la..:)

cinonex coreyan said...

@NiNa' terima kasih teguran anda..cinonex tak menyebar..tapi ingin menegur..kalau rasa x nak baca n x nak tgk pun x pea..:)

cinonex coreyan said...

@Ash Shikano iyooo la..rindu zaman2 kite dulu..

cinonex coreyan said...

@SYARIFF HAIKAL iyola..

hurul ain said...

emm2..xpe t kite pkai dlm umah je tuk tuttttt only..kih3...=P

cinonex coreyan said...

@hurul ain haippp..nakal ni..nak kene babap ke?

ziana said...

ishhhh org yg post gambar tu pun dapat dosa...

cinonex coreyan said...

@ziana nanti den delete yooo :)

tieha blacky said...

dunia zaman sekarang

nukilanaffiza... said...

hmmm...thanks lawat blog....dunia dah semakin tua....manusia pun dah mula terpengaruh dgn budaya yg tak elok...

kaum adam kena jaga pandangan tapi kalau kaum hawa tak menutupi aurat mereka kaum adam takkan kena tutup mata masa berjalan...susah tu...hehehehe...

memang kubur masin2 tapi ingat mengingati adalah yang tebaik...

cinonex coreyan said...

@tieha blacky ingt mengingati..

cinonex coreyan said...

@nukilanaffiza... same2..ye dunia sudah semakin hampir pade penghujung..betul la tu,so same2 la tegur2 mane yg salah dah silap..kadng2 kite rasa ape yg kite buat tu betull..tq komen na :)

♥ LULU ♥ said...

remaja zaman skarang..ntahla..huhu...sedih kan tgk remaja zmn skarang ni

Cik Nyna said...

menyampah dok tgk pmpuan pakai seluar pendek .. org tua2 selalu cakap...xckup duit gamaknya nk beli kain lebih....

Rashid said...

ermm .. siapa puncanya semua ini? wahai yang menjadi punca .. kembalilah padaNya.

cikida said...

huuu,agaknyaa dy dok afrika kot..panas sangat la 2..haishh..malu sy dgr,,sbb terjadi dlm klgn kaum hawa kn..emmm..nk ckp dok barat tak jgk..bdway,,tengs bg entry cmni,,sdrkn org2 diluar sane..hopefully..sme2 menegur ke arah kebaikan...=)

apik pehe said...

hehehe..takleh nk luaskan pemandangan dah..asyik ader jer benda yg buat kiter hilang pahala...hehehe

cinonex coreyan said...

@♥ LULU ♥ masing2 la perbaiki diri sendiri..kalau kawan2 yg tak tegur sapa lagi kan..

cinonex coreyan said...

@Cik Nyna mungkin la kot..kalau cinonex bnyk duit cinonex sedekah jea ke die..

cinonex coreyan said...

@Rashid diri sendiri yang menjadi punca..hehe

cinonex coreyan said...

@cikida iyea..peringtan untuk tuan blog jugak..x baik pun cume tak salah tegur2 kan..cinonex tegur orang..orang tgur la cinonex blk kalau ade salah..baru la bleh maju..

cinonex coreyan said...

@apik pehe iyoo la..

Hanis Afiqah said...

tapi jangan lah letak gamba girls generation.. dia kan bukan islam. bikini pon boleh dia nak pakai :)