Tuesday, 7 June 2011

buta punya motor!!

assalamualaikum dan bismillah




PERHATIAN!!
entry di jangka meleret2 tapi tak la meleret sangat sampai berbuih mulut korang nak bace..kalau nak bace jugak lantak korang la..kalau berbuih mulut tanggung sendiri..cinonex tak bersalah dalam ini cerita..



heloooo..kabare la hari selasa yea..masuk2 ofis jea muka lemau macam biskut masuk angin tengok rakan2..ape ke hal nye wey masuk2 ofis jea muka macam hampeh..cube la masuk ofis pagi2 muka bertukar macam engelina jolie..tak ke mencicit cinonex berlari masuk ofis..


dah la cinonex hari2 kau mengarut..buta punye motor..motor tu ada mata ke?? ataupun tuan motor tu yang buta??..cakap buta macam kasar sangat tak nampak la kot senang cite..pernah tak ada pengalaman terambil tercurik atau tersilap angkut barang orang lain..mujur la kalau cepat perasan yang tu bukan barang kite..kalau dah sampai ke rumah tak ke naya mencari tuan die balik..


cinonex pernah la ada pengalaman..tapi bukan cinonex yang angkut barang orang lain..tapi cinonex yang tegur sebab die tersalah ambil..cite die macam ni..



pada suatu hari..macam siot jea cinonex ayat ko..masa cinonex duk melepak dekat motor cinonex dekat pasar tunggu bonda cinonex..ada la sorang pokcik yang berwajah ala2 amitabh bachchan..cinonex kenal sangat la pokcik ni ha..dekat jea dengan rumah cinonex..dulu mase kecik2 cinonex main guli depan umah die..

aku la yang paling hensem..hoho


ok sambung cite iklan kejap tadi..pokcik yang tadi dengan gagah dan macho nye berjalan ke kuda akhir zaman beliau dengan bahasa lain motor die la..cinonex lihat agak tergesa2 seperti lari dari ahlong tak pun sakit perot nak terkencit,tu yang laju semacam je berjalan..saje cinonex puji sikit kata gagah dan macho,padahal muka senget sebeloh..


lalu menyelok saku nye mengambil kuaci motor beliau..eh silap taip pulak ahh lantak la malas nak tekan backspace..ambil kunci motor die,lalu terus di masukan ke lubang kunci motor nye dan on swtich..tanpa rasa segan silu dan konfiden si pokcik ni cube men 'start' enjin motor berliau dengan penuh tenaga..tetapi hampa tak jugak hidup2 motor tu ha..



setalah hampir 5 minit beliau cube menghidupkan enjin motor nye tak jugak idup2..muka usah nak cerita dah merah padam..mungkin menahan rasa nak terkencit atau pun perasaan marah..itu hanya beliau saja yang tahu..mungkin dengan perasaan marah dan rasa sakit perut nye beliau terus menflying kick kuda akhir zaman beliau lalu tergolek la motor tu ha..tak abis di situ di pijak2 nye motor tu..


mulut usah nak nak cakap abis segala Tuuuutttttttttttttttttttttttt (kata2 agak kasar,cinonex terpaksa tutup bunyi nye)..belum abis lagi cite ni..nampak pulak batu blok kat tepi motor die..dengan kegagahan beliau ade terus di angkatnye batu tu ha..



korang nak tahu ape jadi lepas tu...
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!

ok cinonex tipu jea yang part sepak2 pijak2 motor tu tapi yang part mencarut tu betul..ni cite yang benor nye..masa time motor die tak hidup tu cinonex senyum dan pandang la kearah pokcik tu jea..dan pokcik tu pandang cinonex jugak..euuuwww macam main2 mata gitu..lalu cinonex bersuara dengan nada yang tinggi..


pokcik tu bukan motor pokcik..motor pokcik yang sebelah tu ha..!!




terkejut beruk muka pokcik tu ha bila cinonex cakap macam tu..dengan segan silu beliau gelak sorang2 lalu pergi ke motor dengan sekali start jea terus hidup enjin motor beliau yang sebenar terus berlalu pulang..kalau korang jadi cinonex korang nak gelak sorang2 ke nak ajak kawan2 tolong gelak sekali..haha


yang menjadi kepelikan cinonex..masuk kunci on swtich boleh pulak tapi kenapa start motor tu tak hidup2 enjinye??motor tu tahu kot bukan tuan die..mujur tak idup motor tu kalau hidup garenti sampai kerumah bawa balik motor orang..silap2 kat rumah pun tak perasan bukan motor sendiri..


siapa yang harus dipersalahkan dalam ini cerita..adakah sebab motor serupa sama warna sama jenis ataupan pokcik tu yang bersalah tak nampak..?? ke motor tu yang buta??



rasa nye banyak jea perkara2 yang macam ni terjadikan..kalau tersilap tu tak apa la boleh di maafkan..kalau saje2 ambil tu macam mane pulak??









p/s..nama sebenar dan tempat kejadian terpaksa di rahsiakan..bagi mengelakan keaiban..kang tak pasal2 cinonex kene smack dengan orang tu..haha..sekadar hiburan ini cerita..peace









12 comments:

tikin said...

hahahhaa..bleh plak ek pokcik tu xprsan moto dia..hehe..gelak sengsorang aku bce cite ni..huhu

KinosKoko said...

haha..ari tu kejadian lebey kuang sama terjadik di hostel..tapi ni keta, bukan moto..lawak2

wan_cikgumuzik said...

kih kih kih kih... aku pon gelak sorang2 nihh.. adoii...

Mawar Berduri said...

salah motor sama colourrrrr!!!

nurathirahkaman said...

hahaha tok ley belah pakcik uhh..:)

S..U..D..@..I..S said...

sibaik tuan empunya motor x sampai masa tu kalu tak dia jerittt pencuri.....

RashAtie said...

nasib baik owner dia takde, kalau tak..sah2 kena tuduhan mencuri...haha

perondajaketbiru74 said...

wakaka gua pernah jadi macam ni malu siot...

Nur Dania Batrisyia said...

aduyaii , teburai isi perut dpn PC lpas bc >.<

teynteyn the doll said...

alamak berbuih mulut gelak..hahaa

Hanis Atikah said...

hahahahha.. funny3x..

lyana the alienoid said...

lawak gile meyh!da jadik org gile da aku..gelak sengsorg malam2 bute nieyh!ahahahaha xDD