Saturday, 15 January 2011

ben ashaari! masihkah kau ingat??


''masihkah kau ingat pada waktu itu sekuntum bunga mekar kuselit ke rambut mu''

ok2 ni bukan segmen orang menyanyi lagu kopratasa ok..ni segmen dari en ben iaitu segmen masihkah kau ingat..ni ha nak cerita sikit atau back tu the ke belakang mase mula2 cinonex berblogs ni..


pada suatu hari..yela budak2 sekolah rendah dulu kan kalau nak mulakan cerita mesti kene mula dengan pada suatu hari..tetiba rasa nak buat blogs ni dalam bulan jun 2009..tapi di sebabkan oleh beberapa perkara blogs cinonex terbengkalai begitu sahaja..


antara punca2 nye ialah title yang cinonex nak gunakan dah ada blogger guna dulu..rasa macam tak best la kan kalau sama dengan orang..kita perlu ada identiti sendiri..dan salah satu lagi sebabnya berlaku terbengkalai ialah kekurangan bajet..bukan bajet wang ringgit tu tapi bajet mase yang sentiasa sibuk dengan kerja dan bajet macam bagus jea nak buat blogs..haha


masa berlari dengan pantas..setahun lebih sudah berlalu dalam penghujung bulan disember 2010 cinonex terkujat di hati ni nak buka balik blogs ni dengan oksigen baru dan identiti baru..terjadi la cinonexcoreyan.blogsport.com yang macam sekarang ni la..orang pertama sekali yang beri komen pada cinonex ialah sahabat cinonex sendiri tapi die ni seorang silent reader..


perkara yang paling gumbira sekali masa berblogs ni time cinonex tersenarai dalam ''senarai blogger terkaya di malaysia'' oleh penganjur segmen ni sendiri la en ben ashaari kite..sangat teruja sebab blogs cinonex baru jea berusia 2 minggu masa tu..trafix termuntah2 sebab dek penangan en ben..terima kasih yea..ni bukan bodek ok..luahan isi hati..haha


cinonex dapat inspirasi untuk buat entry daripada keadaan sekeliling diri cinonex..kebanyakan nye bukan personal tapi ape yang cinonex fikir, rasa, tengok nampak dan sebagainya..

(sampai sini dah 232 patah perkataan start dari 'pada suatu hari')


cinonex nasihatkan pada blogger yang lebih baru dari cinonex berblogs la secara sihat..sebab berblog ni kite banyak dapat ilmu, banyak dapat kawan..pekara yang tak baik tu kita jangan ambil..yang pasti seronok sebab cinonex dah rasa walaupun pernah jadi silent reader bertahun2..tak nak nasihat lebih2 sebab cinonex pun masih baru..


bloger2 semua adalah orang yang memotivasikan cinonex sebab dah banyak menjelajah dari satu blogs ke blogs yang lain..blogs terbaru yang cinonex folow adalah http://wawagadismelayu.blogspot.com sebab cinonex rasa boleh dapat banyak ilmu pengatahuan dekat blog gadismelayu ni..


sekian.

(tak kurang tak lebih 319 patah perkataan..kalau terlebih terkurang tu kira halal la..yang penting lebih dari 1oo perkataan..haha)

8 comments:

Wahida Nasution Thakhrim said...

yea.. jom la kita berblogging secara sihat.. ilmu dapat, kawan2 pun kita dapat..

cinonex coreyan said...

yea..jom2..muh ramai..=p

❦ CuTe MuMmY FaRa ❦ said...

yuhuu.. salam perkenalan.. terima kasih kerana tinggalkan jejak..

fathiahRAIHANA said...

yeap! suka kawan2 dunia blog nie . hihihi . salam kenal :)

Lulu caldina said...

yeah...semoga terus maju jaya dalam dunia blog...

cinonex coreyan said...

mummy fara : salam2..trime gak sebb visit blog cinonex

fathia : suke jea ker??hehe..salam kenal gak..

lulu : yea smoga2..u gak ok..=)

Badrul Hisham Abdul Kahar said...

Ye hebat tu..promote le...blog hambo ni
http://badrul-perjalananku.blogspot.com/

cinonex coreyan said...

buleh..cinonex ok jea dengan rakan2..=)