Friday, 7 January 2011

proton PERSONA ELEGANCE 100% elektrik


see..pengeluaran kereta semakin mengila sekarang nih..minyak petrol pun sama gila tiap2 bulan nak naik harga..ha boleh la kawan berdua..macam2 ada sekarang ni..ni yang terbaru spyshot da dapat ambil masa tengah test drive..

syarikat detroit electric pernah buat perjanjian dengan proton pada awal taun lepas untuk membeli model persona dan gen2..dan akan menukar injin kereta kepada injin elektrik..

persona akan di jenamakan semula sebagai Detroit Electric e63..dan gen2 sebagai Detroit Electric e64..yang pasti model ni akan keluar 100% elektrik..yang penah war2 kan dalam tv ari tu..




info dari arena kereta..

No comments: