Thursday, 10 February 2011

dah kaya makin kaya la

salam malam khamis..


yehoo..atau lebih sedapnye malam keliwon..malam pemerintahan kaum ibu..jaga2 jangan keluar lewat malam ni..karang jumpe hantu cinonex tak tahu..time tu cinonex duk sedap2 buat taik mata bermimpi kan jadi orang kaya..


saja jea nak buat title entry macam tu..berlapik la sikit kan..tak kan nak cakap guru besar dapat durian runtuh kan..nanti mesti ada suara2 yang sumbang tak berapa nak best dengar..


PUTRAJAYA: Seramai 924 guru besar dari seluruh negara disenarai pendek untuk menerima insentif sebanyak RM7,500 seorang sebagai ganjaran kerana berjaya meningkatkan prestasi sekolah masing-masing di bawah Tawaran Baru (Bai'ah), demikian diumumkan Tan Sri Muhyiddin Yassin.


nak tahu lebih lanjut korang google jea pasal ni..sonang la hidup korang..dah sonang lebih sonang la lepas ni..bukan ape cinonex cume rasa macam ada yang tak best jea..anggap jela ni rezeki diorang daripada allah swt..nak kata golongan ni susah tak pun rasa nye..jiran depan rumah cinonex ni ha guru besar jugak..malas nak bebel lebih2 la karang kate gebang pulak..


pakai kereta mahal2 tiga empat biji..benda2 lain usah nak cakap la..dengan kelas tusyen hari2 lagi uihhh kaya2..kalau sorang tak ape la jugak ni laki bini tu..bukan dengki atau pape..tak ada rasa pun nak dengki atau jeles rezeki yang allah swt tu beri..rezeki masing2..rm 7500 banyak tu..cuba darab 7500 dengan 924..uih gila babi la..tu baru senarai pendek..



cume terfikir la kenapa memberi pada mereka2 yang dah memang nye mampu..cube kalau duit yang ada tu di berikan pada2 yang kurang bernasib baik..tolong orang2 miskin tu ha..bantu mana2 yang perlu..em dunia2..hukum dunia yang kaya akan lebih kaya la..ingat tu semua pinjaman..





p/s..ini cume pendapat dan luahan hati seorang yang bersederhana..

2 comments:

muhd fadil said...

ye la.bagi saya ni sikit duit tu.
p/s : kerajaan selalu tolong orang kaya yg sememangnya sah sah kaya.
tapi org miskin,takde pulak nak jenguk dan bantu.
kalau kerajaan adil,semua rakyat takde yg miskin.
(luahan hati)

cinonex coreyan said...

@muhd fadil:betol la itu macam..nok buat guane dah memng tu la hakikatnye sekarang nih..dah kaya makin makin kaya la..