Friday, 11 March 2011

hidup tersepit

assalam


helooo..see time malam jela baru sempat nak update entry ni semua..kalau waktu siang jangan kau nak bermimpi la di siang hari..aii dek kerana cinonex sayang lebeh dekat kau blogs so cinonex cube merajinkan diri untuk bermanja dengan kau yea..


hidup tersepit atau terlekat la lebih kurang..bukan orang yang tersepit dekat pintu ke tersepit dalam kereta ke dan adik beradik beliau la yang sama waktu dengan perkataan tersepit tapi bukan adnan sempit ok..kadang2 kite tersepit dalam sesuatu keadaan oleh faktor2 sekeliling bukan kerana kemahuan diri kite sendiri..tersepit dengan desakan keluarga, tersepit dengan keadaan yang serba moden ni..


tersepit dengan keadaan manusia di sekeliling..tersepit dalam pelbagai masaalah dan macam2 la..kalau nak di fikirkan banyak sangat benda yang kite tersepit..so pandai2 la mencari jalan keluar..setiap ape yang berlaku pasti ada jalannye..ada usaha adalah jalan..semua tu ujian dari pada yang satu..


jangan tersepit macam kawan cinonex ni dah la..


kalau dah tersepit macam ni ape yang korang nak buat??









p/s..setiap hidup perjalanan berliku2..ada yang lurus ada yang bengkang bengkok..betul ke eja macam tu..lantak la labu bukan ada orang kesah pun..belajarlah hidup dengan sabar, usaha, doa, tawakal..peace

21 comments:

HATYCIKNUURUL said...

cinonex,CN tersepit jgk ni,.tersepit duit!,.huhu,..kering la skang,.
eh,btol la eje bengkok tu,.hee:-)

cinonex coreyan said...

@HATYCIKNUURUL: alaa berapa nak??cakap2..hehe..eja bengkang tu betul ke??..haha

EL MARIACHI said...

tersepit? memang selalu kesempitan...hahahaha...apa nak buat ITS REAL LIFE Mennnn...
hadapi dengan KEAZAMAN!!!!

little cart00n said...

kalau perjalanan hidup takde benkak bengkok dan sentiasa lurus je, tak seronok kot..:)

gigiAriEma said...

setiap hidup ade ujian yg diberiNYa kan.. :)

cinonex coreyan said...

@EL MARIACHI: yea..betul2..arap istiqomah iman dalam diri kite..

cinonex coreyan said...

@little cart00n: yep..betul2 tapi kene la bersiap sedia hadapi ujian tu..ujian tu kan tanda kaseh allah swt pade kite..

cinonex coreyan said...

@gigiAriEma: yea..lebih bnyk ujian lebih kaseh allah swt pade kite =)

e. indah said...

aku akan biarkan terus tersepit dan rasakan sakit itu ...: )

singgah sini juga..hello

cinonex coreyan said...

@e. indah: teruskan niat murni anda jika itu yg membawa kebahagian =)

ANA FARHA said...

Sepit @ tersepit @ kesempitan.. corat-coret kehidupan yang membentuk kita menjadi insan lebih tabah dan rasional dalam membuat keputusan.. yang penting, jalan keluar yang dicari pastikan jalan yang terbaik!! ;)

>> majalah solusi

Mohd Ridhuan said...

hidup pasti ade cabaran dan ujian...
tempuhinye dengan sabar...

cinonex coreyan said...

@ANA FARHA: yea tu semua ujian dari allah swt..tu bermakna die tak terlepas pandang pada kate..peace

cinonex coreyan said...

@Mohd Ridhuan: yea pengalaman hidup adalh guru yg terbaik untuk kite =)

rj Etika said...

marilah kite makan kuih sepit. XD

Miss Dill said...

masalah mematangkan pemikiran kite. ingat Allah selalu :)


Miss Dill^^

cinonex coreyan said...

@rj Etika: bila tersepit jea makan kuih sepit eak..haha

cinonex coreyan said...

@Miss Dill: yea baikkkkkkkkk

i am S!L4H.. said...

eh siannye kucing tu.
errrrr
*kucing ke?*

cinonex coreyan said...

@i am S!L4H..: x tau la kucing ke tedy bear..haha

nub said...

aku baru tgok crita 127 hours..pasai tersepit..perhh layan