Wednesday, 27 July 2011

berhati hati apabila menaip

assalamualaikum dan bismillah..


yehaoooo..cukup2 la menyuap di tengah hari ni..tau la nak balas dendam sebelom menyambut hari baik bulan baik dalam seminggu jea lagi..bawa2 la beransur bekerja jangan nak curi tulang tinggal daging jea..


berhati2 apabila menaip..yes banyak sangat benda2 yang tersasul di dalam kehidupan seharian ni bukan saja percakapan malah penulisan dalam menaip entry, menaip chat atau sebagainye..kadang2 jika tersalah taip ejaannye boleh membawa maksud yang lain dan mungkin juga makna yang tidak baik..


mungkin isu ini dah lama..mungkin ramai yang sudah tahu dan mungkin juga yang tidak tahu..tak salah jika di kongsi kepada mereka2 yang masih baru dalam dunia blogging walaupun cinonex masih baru tapi dah lame jadi silent reader..hehe


contoh nye seperti ejaan cinonexcoreyan.blogspot.com jika di salah eja kepada cinonexcoreyan.blogpot.com atau pun cinonexcoreyan.blogpsot.com..anda mungkin akan di bawa ke satu laman iaitu mega site of bible studies information..so sila berhati hati apabila menaip..kadang2 kite tak perasan banyak sangat cara2 halus untuk menjatuhkan dan menyesatkan umat islam dan agama allah swt..


bukan untuk mempromosi tapi untuk memperingati supaya lebih berhati2..peringatan untuk diri cinonex jugak..kalau tak percaya boleh cube..kalau rasa takut2 tak payah buang karen jea orang kata..peace






p/s..dunia2 macam2 ade skang ni..arap lebih berhati..

27 comments:

cheqwa said...

ohh,...baru tahu.thanks cinonex ^_^

amni azmira said...

baeklah cik cinonex..saya akan berhati-hati ^^

ArulchelseA said...

tq..berhati2 selalu ni..

amir aizat said...

bahaya kan.huhu

cinonex coreyan said...

@cheqwa dah tau pas ni jgn buat2 tak tau..hehe

cinonex coreyan said...

@amni azmira mane tau cinonex baik ni :p..hati la

cinonex coreyan said...

@ArulchelseA yup..biasa la kadang2 kite tak perasan

cinonex coreyan said...

@amir aizat yup..dulu mase mula2 tengok terkejut la jugak..

AIEN NOT ALIEN said...

tersilap taip terlihatlah segalanya..hehe...

hati2 di atas keyboard... kepantasan membunuh...hihi

cucu umie said...

wah..betol2..kdng2 boleh menyebabkan orng salah tafsir

ChaCha said...

pnh kne gak..huhuh

My Name is Mar said...

Typing error!

Hanakimi versi MELAYU

cinonex coreyan said...

@AIEN NOT ALIEN sama la juga dengan bercakap..silap cakp laju2 termencarut plak..hehe

cinonex coreyan said...

@cucu umie yup..takut jadi benda lain plak..biasa la kerja2 orang yg ingin menjatuhkn islam..macam2 la diorg buat

cinonex coreyan said...

@ChaCha iyo la cha..dulu pelik gak aphal tiba2 lepas ke situ..hehe..pandai diorg ambil kesempatan kan..

cinonex coreyan said...

@My Name is Mar yup..biasa la hjung2 dunia

nurul athira said...

baek la .
sy akan berhati :)

trime ksih atas perkongsian ni :)

shazleenhairuddins said...

bagus information nie.thanks yaaa;)

perondajaketbiru74 said...

ingat mengingati amalan mulia...

cinonex coreyan said...

@nurul athira same2..just information..ibarat kite ade satu awak ade satu ilmu so dah jadi 2 kan..

cinonex coreyan said...

@shazleenhairuddins yea..share is sharing

cinonex coreyan said...

@perondajaketbiru74 yup..kadang2 diri sendri pun lupa jugak..so ingat mgingati walupun kecil..:)

Finaz Jaafar said...

hehehe..silly mistakes yg selalu kte buat

ney said...

selalu jadi macam tu kan, esp kat shoutbox. nak taip laju smpi tesalah2, last2 sesat kat page yg ntah ape2:-(

shida'R said...

oh web tu shida taw..pnag gak byk kali tmasuk huhu..tq info nih cinonex :)

Afiq Din said...

klu xnk hati2, xpayah tulis... haha

RerameUngu said...

haah..penah gak kena..dan penah gak bt entry pasal ni dulu..heh

pendek kata kena la berhati2 masa menaip kan..hehe