Thursday, 14 April 2011

cara cara menambah kelajuan motosikal

assalam dan bismillah


harluuuuu..peh ujan mencurah2 ke ladang gandum..ah ape kene mengena gandum pulak die tidak bersalah dalam ini cerita..sebenarnye teruja setelah dua hari tak online di opis..baru hari ni bleh online semula..tak kan bos tak bayar bil lagi kot..agak2 la pakai kereta mahal2 tak kan bil internet tak boleh bayar kot..baik pakai basikal jea..


ok cukup2 mukadimah..macam2 cara nak menambah kelajuan..dah elok2 orang jepun buat macam tu nak jugak di tambah2 bagi laju..tak rempit la orang kate kalau moto standart mandet ni..macam2 jenis yang di buat..tukar tu tukar ni..korek sini korek sane..jangan korek benda lain sudah..


nak menambah kelajuan motosikal bukan nye susah senang jea..cara2 membuatnye..eh dah bunyi macam nak memasak pulak..ahh lantak la..

1 - potong rantai motor
2 - tukar signal baru
3 - tukar exzos buluh



ni semua ilmu yang kawan cinonex ajar la bukan cinonex ok..tapi cinonex tak pernah buat pun..cinonex mane rempit2 ni semua..kan penunggang yang berhemah..kalau tak caye ce cube try test buat mesti kelajuan motosikal korang bertambah..bukan kelajuan ape kelajuan kebengapan korang..kalau korang buat jugak memang orang tu spesis orang yang bengap tahap dewa la sebab belajar ilmu salah..haha


cara2 nak menambah kelajuan motosikal senang jea..ni yang betul2 punya bukan cubaan..tukar jea pakai superbike..kan senang..bila la nak ade honda cbr1000 ni repsol limited punye..bukan ape cume tadi ade la nengok sorang mamat ni..beriya bawa moto kapcai jea pun macam nak menerap dah atas moto..tak laju2 pun..cinonex pintas die siap kembang2 lobang hidong lagi..haha







p/s..urat terkehil sebab masuk2 opis jea dah ade internet..tu yang mengarut ni kejap..peace

29 comments:

shezwan said...

aku dah agak dah.. yang potong rantai motor tu lagi tak leh blah.. memang kebengapan terserlah sesiapa yang ikot.. haha XD

Muhammad Zulhusmi said...

aku dah try tukar signal baru. Hon pun aku tukar. Memang laju motor aku lepas tuh. Honda Wave 100 aku berubah menjadi motor yang garang dan laju.

heh heh heh.. nice.. ^^

syairahmohdanuar said...

bawak moto pon x pandai.hekk >.<

Far8 budak baik said...

hahaha dasyat ngat tukar ekzos buloh..terbang moto ti..hahaha

Rahmad said...

macam nak try tukar ekzos ngan buloh..

mna la taw bunyi dya lebih power dari gna ekzos cobra..or paip pili air..haha

NuNu BeBeH said...

bole caye ke cinonex xrempit2 ni??:p

g makan obat lah sebelum wayar lain plak short!!heheee~~

cinonex coreyan said...

@shezwan haha..wey cube dulu..mane tau lagi laju mcm biasa..hehe

cinonex coreyan said...

@Muhammad Zulhusmi yeke..waa hebat la kau..cube tukar strike moto ko..mesti lagiu laju..

cinonex coreyan said...

@syairahmohdanuar lahaaiii rugi nye kamuu..=p

cinonex coreyan said...

@Far8 budak baik tu la aku ckp..korang tak caye..pegi cube cpt..

cinonex coreyan said...

@Rahmad tukar..jgn fikir2..haha

cinonex coreyan said...

@NuNu BeBeH betul la..sila percaye tau..nana la ni bagi nasi goreng pedas sampe putus urat..hehe

Ayie said...

lepas buat semua tuh, jangan lupa beli insuran.. beli yang paling mahal sekali.. tak la ralat sangat kalau anda kiok.. HAHAAHAH

NuNu BeBeH said...

kena pk berkali2 ni nak percaye ke x..hihii...

Eh2...salahkan org plak..
die yg laju nganga mulut..hahaa..:p

zaty luvlianncezzz said...

owwww..heheehe

phm kowt

kesimpulannya jgn cya tips ni ea?

Ushaaaa cni---->

terhenti di sini

-oP_ida- said...

hahahahah....xdan sampai depan jalan..motor habeh bederai...

cinonex coreyan said...

@Ayie nak letak insuran harga berapa nih..hehe

cinonex coreyan said...

@NuNu BeBeH nana sila percaye yea..haha

cinonex coreyan said...

@zaty luvlianncezzz eh mane ade..x kate pun..hehe

Freaky said...

kalau x laju gak memang cari cinonex la. haha

cinonex coreyan said...

@Freaky tu baru sikit perturunkan ilmu..haha

Nulia said...

uuuu~~~~~tips yg bagus untuk masa depan saya ..huhu~~~ saya x reti bawa motor apatah lagi bab rantai ke ape ...uhhuu...but , good2 ..haha

Nulia said...

uuuu~~~~~tips yg bagus untuk masa depan saya ..huhu~~~ saya x reti bawa motor apatah lagi bab rantai ke ape ...uhhuu...but , good2 ..haha

meo said...

tergolek2 mat rempit msuk longkang ikut tips nie...hahahaha kelakarlah

cinonex coreyan said...

@Nulia uihhh ni kategori org yg rugi neh..hehe

cinonex coreyan said...

@meo haha..memng cerdik la org tu..=p

cemomoi said...

nak laju tapi duit tak laju...

Anonymous said...

bodo ngt mg.. sme bodo pe lembu

Anonymous said...

korek block pakai piston jerung pastu pakai cam shark
spoket set 14 depan 34 blakang