Thursday, 23 June 2011

ada ke orang bace entry tak best??

assalamualaikum dan bismillah..



yahoooo..salam khamis kepada rakan kerja dan blogger semua nye lemau macam biskut masuk angin..ceria2 kan hari anda..hari ni hari khamis weyyy..haa jangan fikir yang tidak2 tak kire la hari apa2 sekalipun kene la sentiasa ceria..


susah ke nak bace entry walaupun tak sampai 5 minit atau pun entry tu tak best??..sebenarnye bagi cinonex tak susah pun kalau setakat nak membaca..mungkin entry yang di publish kan tak menarik sapa nak bace kan..tajuk entry yang terlalu simple tak ada unsur2 yang membuat untuk orang membaca..


dah macam2 jenis entry yang cinonex buat..ada yang menarik perhatian ade yang langsung tak di jengah orang..kalau bab2 yang isu panas,info dan benda2 pelik ni memang ramai yang akan bace entry..tapi bagaimana entry yang berunsur islamiyah??..bagaimana nak menarik pembaca ke entry islamiyah ni??..








p/s..pagi2 dah mengarut..ish2

23 comments:

Mawar Berduri said...

blog berunsur islamiah nie ada juga pengikutnya.. bergantung pada cara dia mengolah ayat..

aku ada ikut satu blog islamiah.. best cara dia susun ayat..

cinonex coreyan said...

@Mawar Berduri yea tapi golongan ni nisbah nye terlalu kecil..bagi entry mengenai hal peribadi lebih menarik perhatian mereka..

cara mengolah kene betul, jangan salah fakta jika tidak buleh merosakn akidah..penghsilan perlu menarik supaya orang lebih santai untuk membaca dan tidak meleret2 macam iluvislam, saiful islam dan lain2 blog..

skemaituehot said...

betul tuh...waima aper skali pun...kiter kena rujuk jugak dari ustaz atau ulama disekitar kiter/betol ke tidak...

cinonex coreyan said...

@skemaituehotiye betul tu..sebb tu jika ada salah silap tolong la tegur menegur..bukan patahkn semngt org tu yea..peace :)

NUR AIN AZMAN said...

Mesti lah tak jwpn nye kan..

laju aen scroll bwh cari entry best, HEHE

p/s : tlg aen leh? like gambar contest aen. tgk kt blog aen ya, THANKS :)

syrupmasin said...

errr..betol jugak kan..errmmm

cinonex coreyan said...

@NUR AIN AZMAN ahaha..iyo la tu..

cinonex coreyan said...

@syrupmasin iyup..fikir2 la..hehe

skemaituehot said...

ya betoi...sokong sajew skemaituehot...asalkan ia baik untuk kiter....beres bro

cinonex coreyan said...

@skemaituehot beresssssssssss..hehe

Gua Tertidur said...

cinonex, gua rasa ada. cinonex kene usaha. usaha tangga kejayaan! yeah!

http://semalamakutertidur.blogspot.com/

beautiful_rose said...

biasanya nak tarik perhatian pembaca adalah melalui cara owner blog tu mengolah ayat.kalo ayatnya indah,maka ramailah pembaca.kalau ayatnya biasa2 saja sama seperti dalam buku teks sekolah,mmg susah nak ada pembaca.

zazaw said...

entry best ke tak
sy bace jeeee
kadang2 boleh amek pengajaran
ahaha

Muhammad Burn said...

biasa la. ada n3 bes dan ada yg kureng... n3 agama banyaknya fakta. sbb tu org tak komen.

cinonex coreyan said...

@Gua Tertidur ok..tq2..usaha untuk anda juga..weeee

cinonex coreyan said...

@beautiful_rose yup..bagi cinonex mengunakan ayat yg lebih santai lebih menarik pembaca..tidak terlalu serius, tidak terlalu formal dan bahsa2 yg tinggi..

cinonex coreyan said...

@zazaw yea..betul jugak tu..kite blogging untuk hiburan..

cinonex coreyan said...

@Muhammad Burn yup..betul gak tu..tapi kalau cinonex rasa kite komen n beri pendapt atau sumthing yg kurang lebih baik kan..share is sharing..hehe

Mr AnOnymOUs said...

huu btul jugak apa yg cba bgtaw nie tp usha tangga kjyaan!! bnda bek nie lambat ckit Allah nk bg:)

"Allah xpndg pd kjyaan yg kita dpt, tp Allah pndg pd usaha kita untuk capai kejayaan 2"

Mr AnO akan sokong!!

smgt k??hehe

Mr AnOnymOUs said...

huu btul jugak apa yg cba bgtaw nie tp usha tangga kjyaan!! bnda bek nie lambat ckit Allah nk bg:)

"Allah xpndg pd kjyaan yg kita dpt, tp Allah pndg pd usaha kita untuk capai kejayaan 2"

Mr AnO akan sokong!!

smgt k??hehe

cinonex coreyan said...

@Mr AnOnymOUs yup..betul2,usaha rasa susah payah tu adalh penglamn yg lebih berharga..dari pade terus berjaya tapi tak ade penglaman dan ilmu2 yg berguna..waa tq my fren :)

Siti Arfah said...

Blog islamiyah , kte bleh cbe tlis entri dlm keadaan ringkas tp pnuh manfaat. Ckup tajuk entri seringkas yg boleh . Ringkas tp padat . Blog islamiyah x smstinya perlu letak hadis2, @ sbgainya. Ckuplah ape yg ingin kte smpaikan daapt kpd org yg mmbaca. Wlupn sekadar smentra. WaAllahua'lam.^^

**::CIKNUURUL::** said...

blog islamiyah kne tlis dlm tlsan yg ringkas dn mmbwa mksud,d smping kne buat bnyk cntoh,.bru rmai yg akn bce,.tp kalo stkt info dn fkta tnpe diselangi cntoh dn cerite,bnde tu akn jd ssh nk fhm,tu pndgn CN je la,.entri CN pon xde la hebakkk sgt,.hehe,.